GROEPSREIZEN IN MAROKKO EN EGYPTE

Morocco, 7-17 april 2017
OKT 2020 – TREKTOCHT CEDERWOUDEN MIDDEN-ATLAS, MAROKKO

Trektocht door uitgestrekte cederbossen in de Midden-Atlas, Marokko.
8/11 dagen | 8-10 personen | oktober 2020

Begeleiding: Arita Baaijens en ervaren berggids met roots in de Midden-Atlas

Thema: Wat landschap je vertelt.
Ontdekkingsreizigster Arita Baaijens is al jaren gefascineerd door de wisselwerking tussen landschap en geest. Tijdens deze reis laat ze zich inspireren door het werk van kunstenaar, cartograaf en deep mapper Tim Robinson. Waarom is de ene plek de andere niet? We onderzoeken het op deze prachtreis met pakezels door de ruige en weinig bezochte bergen van de Midden-Atlas. Toeristen kom je er niet tegen, vrije ruimte des te meer. Afwisselende tochten over bergpaadjes en door uitgestrekte cederbossen. Meertjes, groene valleien met af en toe een gehucht. Roofvogels, harsgeuren, vergezichten. Onderweg ruim aandacht voor de genius loci, het karakter van een plek.

Trefwoorden voor deelname: zeggingskracht van landschap heeft je interesse, avontuurlijke inborst, uitstekende loopconditie, jong van geest, niet bang voor stilte, gezonde dosis humor, primitieve omstandigheden geen bezwaar.

Karakter van de reis
We reizen met lastdieren die bagage, eten en water dragen. Per dag zo’n 4-6 uur lopen met onderweg ruimte voor observaties en experimenten. Deelnemers zijn fit, pretogen, loopbenen, waarderen een goed gesprek en slapen graag onder de sterren. Regent het, dan slapen we in grote tenten. Verrukkelijk eten, kampvuur, gesprekken die ergens over gaan en ruimte om je eigen plan te trekken. In totaal 6/9 loopdagen en ontmoeting vooraf. Adembenemende omgeving. Niks staat vast maar we beloven: dit wordt een onvergetelijke reis.

NB – In april maken we vertrekdatum, aantal reisdagen en dagprogramma bekend. Interesse? Stuur een berichtje naar info@aritabaaijens.nl en je ontvangt in april vrijblijvend alle details over de reis.


Dank voor je interesse! Blijf op de hoogte van toekomstige reizen via de nieuwsbrief.


VERWACHT JANUARI 2021 – DEEP MAPPING IN EGYPTISCHE WOESTIJN

In april volgt meer informatie over deze 7-daagse workshop. Je kunt natuurlijk ook langer in Egypte blijven. In dat geval helpen we je graag op weg.

4de440fe49bb0294-video

Fayoum-desert-edit-1