Mee op reis

 

Ongekend avontuur in Noord Hollandse duinen

NH Duinen
18 mei | 16 personen | start om 19.00 uur Bloemendaal
VOLGEBOEKT – Uitgebreide info vind je hier: 18 mei Ongekend avontuur
We gaan de wind achterna, wentelen ons in geuren en verkennen een wereld waarin zintuigen de hoofdrol spelen. Dat mag je – al naar gelang je temperament en persoonlijkheid – gerust opvatten als een waarschuwing! Gaan je ogen echter glanzen en klopt het hart al wat sneller, dan is dit misschien iets voor jou. Zoals wij boeken lezen, zo lezen dieren het landschap. De wereld die dieren met oog, oor, neus, bek en tastzin waarnemen is veelzijdiger, complexer en spannender dan die van mensen. Voor de moderne mens is het landschap decor, een schattig plaatje om naar te kijken terwijl je iets anders doet. Op 18 mei stappen we het decor binnen, daarna zal de wereld niet meer hetzelfde zijn.

 

Terschelling, driedaags avontuur

07cc94dfbf13d09d909fc47f56f7b98e
Eind september 2017, een avontuur dichterbij huis om te onderzoeken waarom de ene plek de andere niet is. We observeren een nacht lang de horizon vanaf de zeerand aan de noordkant, steken dan door de duinen naar het wad. Op Terschelling hebben ruimte, lucht, aarde en water vrij spel. De natuur vormt er geen onschuldig decor maar is een wispelturig personage met een eigen karakter. We lopen, kijken, bukken, steken onze neus in de wind en ruiken aan het zand, verzamelen, voelen met handen en voeten, luisteren naar vogels en eilandbewoners, om erachter te komen hoe het toch kan dat een plek in een continue veranderende omgeving toch dat ‘iets’ bewaart dat alleen bij die plek hoort en nergens anders. ‘s Avonds een vuurtje waar dat mag, slapen in de open lucht met boven je de sterren. Stay tuned via de digitale nieuwsbrief.

 

Reis door Cederwouden van de Midden-Atlas, Marokko

cederboom
April 2018 – Een 11-daagse trektocht voor 10 personen door de schitterende en weinig bezochte cederwouden van de Midden-Atlas. Voorop staat het plezier van de hele dag buiten zijn, maar we gaan ook op onderzoek uit: Waarom is de ene plek de andere niet? Kan een landschap herinneringen in zich bergen? Bestaat de neutrale werkelijkheid van kaartenmakers? Een bijzonder aspect van deze trekking is dat iedere deelnemer halverwege de reis twee dagen en twee nachten alleen doorbrengt, op een veilige plek tussen oude ceders, na een goede voorbereiding en voorzien van alles wat nodig is.
Deze reis is geschikt voor sportieve avonturiers die:
– de geest graag oprekken
– wellicht wel zenuwachtig zijn maar toch de aangeboden kans grijpen om tijdens deze reis ook een dag & nacht alleen door te brengen. Op veilig plekje in de bergen, uiteraard in overleg en na een goede voorbereiding
– mijn fascinatie delen voor betekenis van natuur & landschap
– lichamelijk en geestelijk fit zijn
Spreekt zo’n reis tot je verbeelding? Dan is dit een mooie kans om jezelf te verrassen!
We slapen buiten (tenzij het regent). Muilezels vervoeren tenten, bagage en proviand. Een kok verzorgt het eten. Per dag zo’n 5-6 uur lopen over soms steile bergpaden. Een goede geestelijke en lichamelijke conditie is een absolute vereiste! Net als een kennismakingsgesprek vooraf. We lopen over paadjes die cederwouden en vruchtbare valleien doorkruisen. Overdag: ooievaars, voorjaarsbloemen, koele meren en watervallen, ruige bergen. ‘s Avonds een kampvuur en sterren. Waarom ooit nog terugkeren naar Nederland?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de exacte reisdatum, het programma, de kosten en wijze van aanmelden? Schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief op de contactpagina. Je ontvangt af en toe een korte update. In oktober in de nieuwsbrief info over bovenstaande reis. Afmelden nieuwsbrief gaat overigens met een simpele klik.


BUITENLAND
Wil je als eerste op de hoogte zijn van een volgende reis? Schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief op de contactpagina. Je ontvangt dan een paar keer per jaar een korte update. Of schrijf naar info@aritabaaijens.nl