GROEPSREIS MIDDEN-ATLAS

midatlas

Verwacht in 2020 – TREKTOCHT CEDERWOUDEN MIDDEN-ATLAS, MAROKKO

Trektocht door uitgestrekte cederbossen in de Midden-Atlas, Marokko.
11 dagen | 8-10 personen | datum nog onbekend

Begeleiding: Arita Baaijens en ervaren berggids met roots in de Midden-Atlas

Thema: Wat landschap je vertelt.
Ontdekkingsreizigster Arita Baaijens is al jaren gefascineerd door de wisselwerking tussen landschap en geest. Waarom is de ene plek de andere niet? We onderzoeken het op deze prachtreis met pakezels door de ruige en weinig bezochte bergen van de Midden-Atlas. Toeristen kom je er niet tegen, vogels en vrije ruimte des te meer. Afwisselende dagtochten over bergpaadjes en door uitgestrekte cederbossen met meertjes. Groene valleien met af en toe een gehucht. Roofvogels, harsgeuren, vergezichten. Onderweg aandacht voor de genius loci, het karakter, van een plek.

Trefwoorden voor deelname: avontuurlijke inborst, pootjes stevig op de grond, uitstekende loopconditie, jong van geest, niet bang voor stilte, gezonde dosis humor, primitieve omstandigheden geen bezwaar.

Karakter van de reis
We reizen met lastdieren die bagage, eten en water dragen. Per dag zo’n 4-6 uur lopen en onderweg ruimte voor deep map-experimenten. Deelnemers zijn fit, avontuurlijk ingesteld, pretogen, loopbenen, waarderen een goed gesprek en houden van slapen onder de sterren. Wel matrasjes, geen stoeltjes. Als het regent slapen we in grote tenten. Heerlijk eten en een sfeervol kamp. Gevarieerd dagprogramma. In totaal 9 loopdagen. Adembenemende omgeving. Niks staat vast maar we beloven: dit wordt een onvergetelijke reis.


Dank voor je interesse! Blijf op de hoogte van toekomstige reizen via de nieuwsbrief.

*********************************************************************************

16422302_10208542374622128_4079959060878442456_o

EXPEDITIE PAPOEA NIEUW GUINEA DEC/JAN 2019/20

Ik ZOCHT een teamlid voor mijn expeditie naar de hooglanden van Papoea Nieuw Guinea.
Dat leverde veel reacties op. Team is compleet.

Buitenkans voor wie houdt van een beetje gevaar, klauteren door tropisch bos en niet opziet tegen afzien, ongemak en eentonig eten. We reizen door een weelderig regenwoud waarin bewoners perfect hun weg vinden, eten zelf aan de speer rijgen en mij leren hoe het bos spreekt. Een bos dat klinkt als een symfonie. Je vindt er bijzondere amfibiën, insekten, orchideeën, vleermuizen, ara’s, vlinders zo groot als twee handen, paradijsvogels. Grotten. Woudreuzen. Watervallen. Bergstromen. Verhalen. Liederen. Need I say more.
De reis is een vervolg op mijn vorige expeditie naar Bosavi. Het betreft een unieke reis die fysiek en mentaal veel van je vraagt. Daar staat tegenover dat je onderweg bijzondere dingen leert, beleeft en meemaakt.

*****************************************************************

VERWACHT IN 2020:

Trektocht Marokko, wellicht in april

Egyptische woestijn, oktober